Питання щодо розміру зарплатні педпрацівника закладу дошкільної освіти, на думку всіх учасників дискусіїї, яким я задавав це питання повинно становити станом на сьогодні:
- Ставка - не менше ніж у воїна, що воює з ворогомами України (бо вихователь є також "воїном на внутрішньому / ідеологічному фронті, від якості роботи якого залежить майбутнє нашої країни), асаме - 15 (деякі учасники дискусії наполягають на двадцяти) тисяч гривень "на руки" ("чистими", після оподаткування). Прицьому рівень інфляції повинен перераховуватися автоматично щотижня.
- Преміальний фонд повинен становити 100 % щодо ставки педпрацівника (тобто вихователь, потенційно може отримати ще 15 - 20 тисяч гривень премії кожного місяця за дуже якісну педагогічно - виховну роботу з дітьми).
- При цьому за вихователем закріплюється група дітей у кількості, що не перевищує чотирьох дітей для ясел і восьми дітей для садкових груп ( з часом - двох дітей для ясел і чотирьох - для содкових груп). 

Комментарии

  1. То ж хотілося б почути Вашу думку, шановний Дописуваче, небайдужий до проблем освітян, які проблеми заважають дошкільному вихованню в Україні бути досконалим.
    На мою думку, першочерговою проблемою є відсутність гідної оплати праці педагога / вихователя (мінімалкою оцінють наші керманичи працю вихователя - випускника ВУЗу): Україна сьогодні воює за власне незалежне майбутнє, а педагоги - це працівники ідеологічно - патріотичного фронту по вихованню гідного майбутнього покоління, то й оплата праці педагога / вихователя повинна бути відповідною.

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога